Stanowisko Akademii w sprawie organizacji obozów letnich 2020.-Aktualizacja

Szanowni Państwo !
W związku z obecną sytuacją epidemiologiczną i obostrzeniami wprowadzonymi przez Rząd RP w czego następstwie sytuacja materialna rodzin naszych podopiecznych znacznie uległa pogorszeniu oraz wielu innych obiektywnych argumentów w bieżącym roku rezygnujemy z organizacji obozów letnich w formie wyjazdowej. Sytuacja jest dynamiczna, lecz mocno wierzymy, że młodzieżowe rozgrywki jesienne rozpoczną się zgodnie z planem. Na obecną chwilę cieszymy się z możliwości powrotu do zajęć z naszymi zespołami na zielonej murawie. Jesteśmy przekonani, że w piłce młodzieżowej najważniejszy jest rozwój i ciągłe podnoszenie umiejętności, co z wielką przyjemnością możemy realizować z naszymi zawodnikami. Jednym ze stałych i bardzo ważnych elementów naszych planów szkolenia są i były cyklicznie organizowane obozy. W tym roku również nie chcemy całkiem zrezygnować z tego przywileju skumulowanego okresu pracy a zarazem integracji i wypoczynku. Chcielibyśmy w zależności od rozwoju sytuacji i dopuszczonych możliwości, zorganizować dla naszych podopiecznych obozy w formie stacjonarnej. Na ten moment ciężko mówić o konkretach, będziemy pracować nad odpowiednim przygotowaniem takich obozów i w możliwie najszybszym terminie poinformujemy Państwa w tej sprawie. Pomimo takiej formy planowanych zgrupowań stacjonarnych z wykorzystaniem dostępnej infrastruktury sportowej i możliwości organizacyjnych chcielibyśmy aby obozy były atrakcyjne o jak najniższych kosztach, żeby wszyscy zawodnicy mieli możliwość wzięcia w nich udziału. Życzymy całej „biało-czarnej Rodzinie” dużo zdrowia w tym trudnym czasie !

AKTUALIZACJA : na dzień 22.06.2020

❗️❗️❗️ UWAGA ❗️❗️❗️

KOMUNIKAT AKADEMII SANDECJA DOTYCZĄCY TRENINGÓW W MIESIĄCU LIPCU I SIERPNIU ORAZ PLANU ORGANIZACJI TZW. ZGRUPOWAŃ STACJONARNYCH : 📣📣📣

Plan treningów Akademii Sandecja w okresie wakacyjnym.
W związku z sytuacją pandemii i wstrzymaniem treningów w miesiącach marzec i kwiecień w lipcu i sierpniu planujemy pracować z naszymi podopiecznymi ciągiem bez zorganizowanej przerwy. W poszczególnych rocznikach trenerzy mają możliwość zrobienia tylko tygodniowej przerwy ze względu na swoje planowane urlopy o czym będą Państwa informować.
Zgodnie z wcześniej podanymi informacjami planujemy też pięciodniowe zintensyfikowanie zajęć treningowych organizując zajęcia na dostępnych obiektach sportowych. W związku z tym ustaliliśmy następujące terminy i miejsca tych zajęć stacjonarnych.
Baza wyjściowa Pensjonat Sportowiec w Zawadzie koło 3 boiska, obiekty treningowe MOSiR Zawada:
13-17 lipiec roczniki 2002/2003
20-24 lipiec roczniki 2006/2007
27-31 lipiec rocznik 2004
03-07 sierpień roczniki 2008/2009
10-14 sierpień rocznik 2005

Baza wyjściowa Sandecja, obiekty treningowe Sandecja
27-31 lipiec roczniki 2014/2015
03-07 sierpień roczniki 2012/2013
10-14 sierpień roczniki 2010/2011

W ramach tych zajęć planujemy obiad, podwieczorek, dwie sesje treningowe lub mecze kontrolne zajęcia teoretyczne i integracyjne oraz dodatkowe atrakcje, które przedstawią w planach trenerzy poszczególnych roczników. Planowany koszt zorganizowanych zajęć ustalono na kwotę 350 zł/os. Powyższa kwotę prosimy o zebranie przez Kierowników/Trenerów poszczególnych roczników do dnia 10.07.2020. Po zebraniu całej kwoty, należy ja wpłacić na konto Akademii danego rocznika. Zajęcia te z punku widzenia szkoleniowego są bardzo potrzebne i stanowią ważny element przygotowań do rozgrywek ligowych oraz nierozłączną część planu szkolenia Akademii Sandecja dlatego zależy nam, żeby wszyscy nasi podopieczni wzięli w nich udział.

Mateusz Dwojak

Dyrektor Akademii Sandecja